Skip to content

Elektrische scooter verzekeren

Elektrische scooter gekocht? Dan moet u deze verzekeren. Lees hier alles over de dekking en de kosten en u kunt direct uw elektrische scooter verzekeren.

Een elektrische scooter verzekeren?

U hoort ze niet, maar ze zijn er wel. De elektrische scooter wordt steeds populairder. Heeft u zo’n stil voertuig gekocht? Dan dient u twee zaken direct te regelen. Ten eerste moet u de scooter overschrijven. Hiermee zorgt u ervoor dat de elektrische scooter op uw naam staat en u dus officieel de eigenaar bent. Ten tweede dient u een scooterverzekering af te sluiten. In Nederland bent u verplicht om deze WA te verzekeren. Hiermee worden de kosten gedekt wanneer u schade toebrengt aan een ander of aan de spullen van een ander. Maar u kunt uw elektrische scooter ook aanvullend verzekeren. Lees hieronder alles over uw elektrische scooter verzekeren.

Verzekering elektrische scooter vergelijken

In Nederland zijn er tal van verzekeraars. Ook voor de elektrische scooter verzekering zijn er meerdere opties. Door de scooterverzekeringen met elkaar te vergelijken, ziet u meteen wat de verschillen in de kosten zijn. Dit kan enorm lonen. Maar kijk niet alleen naar de kosten. Een goedkope elektrische scooterverzekering biedt vaak de minste dekking en het hoogste eigen risico. Maar de duurste verzekering is niet perse de beste. Het is daarom verstandig om zowel naar de kosten als de voorwaarden te kijken.

Vergelijken doet u dan ook in een paar simpele stappen:

  • Besluit welke dekking u wilt
  • Voer uw gegevens in
  • Vergelijk de kosten
  • Bekijk de voorwaarden inclusief schadeafhandeling
  • Sluit direct online de verzekering af

Welke scooterverzekering past het beste bij mij?

Welke verzekering u kiest, is geheel uw eigen keuze. De WA elektrische scooter verzekering is verplicht, maar u kunt ervoor kiezen om uw scooter aanvullend te verzekeren. Heeft u een nieuw model elektrische scooter? Dan is het misschien slim om een Allrisk verzekering af te sluiten. Maar rijdt u met een tweedehands scooter die nog maar weinig waard is? Dan heeft u al genoeg aan de WA verzekering. Welke keuze u ook maakt, het is altijd verstandig om te vergelijken. Hierdoor ziet u in een oogopslag de opties en premies.

elektrische scooter verzekeren

Kosten verzekering elektrische scooter

De kosten van een elektrische scooterverzekering zijn voor iedereen anders. Dit komt omdat de verzekeraar de premie berekent op basis van persoonlijke gegevens. De kosten zijn dus afhankelijk van een aantal factoren. Deze zijn:

  • De leeftijd van de verzekerde
  • Het merk en type van de elektrische scooter
  • Het bouwjaar van het voertuig
  • Het woonadres van de verzekerde (postcode + huisnummer)
  • Het aantal schadevrije jaren van de verzekerde
  • De gewenste dekking


Omdat deze gegevens voor iedere scooterbezitter anders zijn, zal de premie ook per persoon verschillen. Zelfs als u meerdere scooters in uw bezit heeft, kunnen de kosten verschillen. Een elektrische scooterverzekering is dus persoonsgebonden. Het vergelijken van de verschillende aanbieders is daarom verstandig; er bestaat geen ‘standaard’ verzekering elektrische scooter.

Elektrische scooterverzekering dekking

Er zijn drie dekkingen: WA, WA Plus en Allrisk. Zoals hierboven genoemd, is het in Nederland verplicht om minimaal een WA scooterverzekering af te sluiten. Dit staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met deze elektrische scooter verzekering heeft u een minimale dekking en betaalt u weinig premie. Een WA verzekering dekt alleen de kosten die ontstaan bij schade aan derden, zoals letselschade en schade aan bezittingen. Uw elektrische scooter verzekeren met een aanvullende dekking?

Met de WA Plus elektrische scooter verzekering bent u gedekt tegen schade aan derden, maar ook tegen bijvoorbeeld diefstal van de scooter en schade door brand. Deze verzekering is dan ook iets duurder dan de WA verzekering. Wilt u ook gedekt zijn tegen schade door eigen schuld? Dan is de Allrisk elektrische scooterverzekering de beste keuze. Dit is namelijk de verzekering met de meeste dekking. En is daardoor ook een stuk duurder.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • ANWB
  • InShared