Motorverzekering berekenen
Motorverzekering berekenen, hoe werkt dat?
Heeft u een nieuwe of tweedehands motor gekocht, dan moet u deze verplicht verzekeren. U wilt dan natuurlijk weten hoeveel dat ongeveer kost. Of wilt u misschien controleren of u niet teveel betaalt voor uw huidige motorverzekering? Ook dan is de motorverzekering berekenen verstandig. Dat hoeft u gelukkig niet met de hand te doen, maar eenvoudig met onze vergelijker. U weet dan snel de premie en kunt indien gewenst de verzekering afsluiten. Hoe dat precies werkt leggen wij hier uit.
In 5 stappen uw motorverzekering berekenen
Het berekenen van de premie voor uw motorverzekering doet u als volgt:
- U start met het invullen van uw kenteken
- Daarna vult u een aantal gegevens in, zoals uw postcode, geboortedatum en het aantal schadevrije jaren
- Vervolgens geeft u aan wie de regelmatige bestuurder is
- Daarna kiest u de gewenste dekking
- Er wordt nu een berekening voor u gemaakt
Zodra de berekening klaar is weet u wat een motorverzekering kost.
Goedkope motorverzekering berekenen
Voor veel mensen is de premie van doorslaggevend belang. Hoe lager de premie, hoe beter. Veel mensen zijn daarom op zoek naar de goedkoopste motorverzekering. Deze vindt u door de motorverzekering te vergelijken. De WA motorverzekering is de goedkoopste dekking. Volstaat deze dekking voor uw motor? Dan zult u een lage premie betalen. U kunt soms ook uw schadevrije jaren inzetten die u met uw autoverzekering heeft opgebouwd. Hierdoor betaalt u een lagere premie en kunt u goedkoop uw motor verzekeren. Uw schadevrije jaren geeft u op bij het berekenen van de motorverzekering.
Andere handige pagina's
Berekenen motorverzekering en de dekking
Bij het berekenen van een motorverzekering moet u aangeven met welke dekking u uw motor wilt verzekeren. Alle verzekeraars bieden drie basis dekkingen en een aantal aanvullende dekkingen. De basis dekkingen zijn de WA, de WA beperkt casco en de Allrisk motorverzekering. Afhankelijk van uw motor en hoeveel risico u wilt lopen kiest u de gewenste dekking. Hier leggen we nog even kort het verschil uit.
WA motorverzekering
De WA motorverzekering is wettelijk verplicht. Dat geldt voor iedere motor. Met deze WA dekking is alleen de schade die u per ongeluk toebrengt aan een ander gedekt. Heeft u ook schade aan uw eigen motor, dan wordt dit niet gedekt met de WA verzekering. Een WA verzekering wordt met name voor oudere motoren afgesloten.
WA beperkt casco motorverzekering
Heeft u een iets nieuwere motor? Dan kunt u ook kiezen voor een WA beperkt casco dekking. Hier is naast de schade aan een ander vaak ook het volgende gedekt;
- Brand en bliksemschade
- Storm- en hagelschade
- Schade door ontploffing
- Natuurrampen
- Schade door een aanrijding met loslopende dieren
- Diefstal, oplichting en joyriding
Bij het berekenen van de motorverzekering zult u zien dat deze dekking iets duurder is dan de WA dekking.
Allrisk motorverzekering
Liever alles gedekt en geen risico lopen? Kies dan bij de motorverzekering berekening voor de allrisk motorverzekering. Hiermee is tevens de schade aan uw eigen motor gedekt. Deze dekking wordt vaak gekozen door mensen die een nieuwe motor kopen of een motor bezitten die veel geld waard is. Voor de allrisk dekking betaalt u de hoogste premie, maar hier is dan ook nagenoeg alles gedekt.
Aanvullende dekkingen
Bij het berekenen van de motorverzekering kiest u ook of u een aanvullende dekking wilt of niet. Dit is niet verplicht, maar kan u wel een prettig gevoel geven. U kunt onder andere kiezen voor een dekking bij pechhulp, verkeer rechtsbijstand, schadeverzekering opzittenden of een no-claimbeschermer.
Motorverzekering berekend, en nu?
Wanneer u de verschillende verzekeringen heeft berekend wacht u nog maar één taak. De verzekering afsluiten. Rond hiervoor de aanvraag af en vraag de polis aan. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw aanvraag. Hierin leest u de status van uw aanvraag. De verzekeraar kan u direct accepteren, een voorlopige dekking geven of afwijzen. Krijgt u een voorlopige dekking? Dan kunt u nu wel al de weg op. Later in de week krijgt u te horen of uw aanvraag wordt geaccepteerd of geweigerd.
Bronnen
Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:
- Rijksoverheid
- ANWB