Skip to content
Snel geld nodig om te gaan investeren in je bedrijf?

Snel geld nodig om te gaan investeren in je bedrijf?

De economie kruipt weer uit de recessie en dat betekent dat het nu een goed moment is om te investeren in je bedrijf. Misschien heb je plannen al klaarliggen, maar ben je nog op zoek naar mogelijkheden om deze plannen te financieren. We helpen je daarom graag aan wat inspiratie, want er is meer mogelijk dan je wellicht voor mogelijk had gehouden. Wat je wensen ook zijn, er is altijd wel een manier te vinden om het financieel te realiseren

Optie 1: je hebt geld nodig om een tijdelijke dip te overbruggen

In tijden dat de economie wat minder draait, kan het gebeuren dat je ook minder inkomsten genereert. Dat terwijl de vaste lasten vaak gewoon betaald moeten worden. Het kan daardoor gebeuren dat je tijdelijk te weinig geld beschikbaar hebt. Dat kan leiden tot problemen, want als je facturen niet op tijd kunt betalen, loop je het risico op (hoge) incassokosten. Bovendien zet je hiermee je reputatie op het spel. Wil je deze problemen voorkomen, dan kun je bij je bank aankloppen voor zakelijk krediet. Dit is een tijdelijke lening die je op heel korte termijn kunt aanvragen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om de openstaande betalingen mee te voldoen of om je voorraden aan te vullen, zodat je je klanten gelijk kunt helpen. Dat maakt deze vorm van financieren heel geschikt voor mensen die uitzicht hebben op inkomsten, maar niet kunnen wachten tot het geld echt binnen is.

Optie 2: je wilt je bedrijf uitbreiden en meer personeel inhuren

Een andere manier om in je bedrijf te investeren, is door nieuw of meer personeel aan te nemen. Hoe meer mensen er voor je werken, hoe meer werk je kunt aannemen. Dit vergt echter een investering en die kun je financieren door middel van een zakelijke lening. Het is verstandig om bij meerdere banken te informeren naar de mogelijkheden om op deze manier geld te lenen. Kijk daarbij niet alleen maar naar wie de laagste maandlasten biedt, maar kijk ook naar wat je daar precies voor krijgt. Is het bijvoorbeeld mogelijk om extra af te lossen in het geval je meer inkomsten genereert dan je had verwacht? Hoe eerder je weer schuldenvrij bent, hoe beter het is voor je kredietwaardigheid. Hou hier dus rekening mee. Een zakelijke lening aanvragen, is niet moeilijk. Bij de meeste banken kun je terecht op hun site waar je een aanvraag kunt indienen. Je hoort binnen een paar dagen of, en zo ja, hoeveel je kunt lenen. Accepteer je het aanbod, dan staat het geld snel op je rekening.

Optie 3: je wilt graag verhuizen naar een groter bedrijfspand

De derde optie die je kunt toepassen om te investeren in je bedrijf, is door een zakelijke hypotheek aan te vragen. Net zoals bij een particuliere hypotheek kun je deze lening gebruiken om te investeren in vastgoed. Ben je in de loop der jaren uit je huidige pand gegroeid, of huur je een kantoor, maar zou je graag willen kopen, dan kun je een zakelijke hypotheek aanvragen om je plannen te verwezenlijken. Je kunt er ook voor kiezen om een pand aan te kopen dat je vervolgens verhuurt. Op die manier genereer je een nieuwe inkomstenbron waardoor je je bedrijf ook beter bestand maakt tegen eventuele tegenslagen. Wil je weten hoeveel je kunt lenen? Dan raden we je aan om een gesprek aan te vragen met de adviseur van je bank. Deze zal met jou naar je jaarcijfers en prognose kijken en aan de hand daarvan bepalen hoeveel je kunt lenen. Succes met het realiseren van je plannen!